EVA

Om betaald werk te doen is het nodig dat vrouwen willen, mogen én kunnen werken. Een probleem op één van deze drie vlakken houdt vrouwen thuis. EVA, een groepsonderneming van vrouwen in Bospolder-Tussendijken, helpt vrouwen verder.

De achterliggende gedachte van het groepsondernemen is dat ontwikkeling van onderaf en economische ontwikkeling vrouwen echt sterk maakt. Hoe krijg je mensen zo ver dat zij weer zelfcontrole krijgen? Het gaat over persoonlijke ontwikkeling van onderop, alles wordt ontwikkeld vanuit de vrouwen zelf. EVA richt zich onder meer op zowel het neerzetten van een verdienmodel met vrouwen die al actief zijn. Ook werkt EVA aan het opzetten van nieuwe initiatieven. Ook is er begeleiding en inspiratie voor individuele vrouwen. Het gaat om vrouwen die een klein beetje economisch actief zijn, maar een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en kwetsbaar zijn.

Om de groepsonderneming te laten slagen wordt op de achtergrond gewerkt aan thema’s als: regelgeving, inzet van gelden, alternatieve systemen van uitbetaling, persoonlijke ontwikkeling en de participatieladder. Het project sluit nauw aan bij Zelfregiehuis Delfshaven.

EVA wordt ondersteund door de Delfshaven Coöperatie en met een lening vanuit het Wijkinvesteringsfonds (WIJF) hebben de vrouwen naaimachines aangeschaft en zijn aan de slag gegaan.