Gijs Custers

WARM Rotterdam biedt een mooi platform om de huidige status quo ter discussie te stellen.

Terwijl miljarden aan kapitaal letterlijk de wereld over ‘flitsen’ en we geld creëren met een aantal muisklikken, is het kennelijk tegelijkertijd mogelijk dat we bezuinigen op sociale zekerheid en mensen zinloze sollicitatiebrieven laten schrijven zodat we overtuigd zijn dat ze hun geld “verdienen”.

Onze wereld staat bol van deze tegenstrijdigheden, die velen dagelijks voor lief nemen. Grote ongelijkheid, armoede en uitsluiting zijn echter geen vanzelfsprekendheden. Gelukkig is Rotterdam naast de stad van armoede ook de stad van doeners.

Daarom zet ik me via WARM Rotterdam in om armoede en ongelijkheid onder de aandacht te brengen en zo hopelijk bij te dragen aan rechtvaardigere verdeling van welvaart.