Het kunstenfestival Motel Mozaïque is de meest in het oog springende en bekendste activiteit van de stichting. Dit festival is één groot avontuur waarbij je een hoop spannende, relatief nieuwe artiesten op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst ontdekt. In 2018 gaf MoMo 20 vrijkaarten weg aan arme Rotterdammers en bracht het festival het thema armoede onder de aandacht van festivalgangers door een stadswandeling te organiseren: kijk  door de ogen van iemand die dakloos is naar de stad.
Tijdens het festival zijn bekende en onbekende muzikanten, dj’s, beeldend kunstenaars en theatermakers afwisselend of gezamenlijk te gast in het motel. Het programmateam scout en nodigt artiesten en performers uit die in hun werk laten zien, naast warmte en kwaliteit, een ‘open mind’ te hebben.