Een oud Koerdisch gezegde. Hoe waar. In Nederland leven 1 miljoen mensen in armoede. Tegelijkertijd weten miljoenen mensen niet waar ze het geld aan uitgeven. Ik vind het onaanvaardbaar dat er mensen zijn die met een lege maag naar bed gaan. Of letterlijk in de kou staan in de winter. Dat er kinderen zijn die geen speelgoed krijgen en alleen maar televisie kijken. Terwijl mensen het aan de andere kant zo goed hebben. Dat doet me pijn. Armoede ontwricht de maatschappij. Laatst zag ik een onderzoek van de politie in Amsterdam.  Arme jongeren raken eerder betrokken bij criminaliteit. Zij zijn goedkoper voor maffiabazen. Armoede vergroot zo de criminaliteit in ons land. We sluiten 1 miljoen mensen uit. Zij doen amper mee, kunnen niet naar de film, bioscoop, niet naar een café en hebben soms ook geel geld voor metro of trein. Als je wordt buitengesloten raak je boos en gefrustreerd. Kiyamet. ‘Het einde der tijden,’ in het Koerdisch. Als je niet deelt, terwijl er armoede is, dan is dat Kiyamet. De laatste en slechtste dag van de wereld waar alles opgaat in vlammen. Daarom help ik mee aan een Warm Rotterdam.”