Incassoprocedures brengen mensen vaak in de financiële problemen en dat moet stoppen. Warm Rotterdam heeft daarom – samen met partners – het keurmerk Warm Incasseren ontwikkeld, dat de gemeente Rotterdam, nutsbedrijven en woningcorporaties inmiddels hebben behaald. Een eerste stap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Weet jij Rotterdamse en landelijke bedrijven te overtuigen van het (maatschappelijk én zakelijk) belang van het keurmerk Warm Incasseren?

Warm Rotterdam

Rotterdam is de armste stad van Nederland. Ruim 15% van de Rotterdammers leeft ónder de armoedegrens. Dat zijn ruim 89.000 mensen. Steeds meer mensen zijn langdurig arm. Eén op de vier kinderen groeit op in armoede. Volgens de Rotterdamse Rekenkamer hebben 27.000 mensen problematische schulden. Het aantal daklozen neemt al jaren toe, vooral onder jongeren. In Rotterdam is het voor veel mensen ijskoud. 

Ervaringsdeskundigen en partners uit de stad

De basis van Warm Rotterdam is de kennis van ervaringsdeskundigen en partners uit Rotterdam. We doen niet wat anderen al doen. Op basis van signalen van ervaringsdeskundigen en partners mobiliseren en bundelen we kennis. We vinden onorthodoxe en pragmatische oplossingen voor de aanpak van armoede. We benutten en creëren geitenpaadjes die uitkomsten bieden. Dit doen we met inwoners, informele netwerken, bedrijven en maatschappelijke organisaties, die hun nek willen uitsteken voor hun stadgenoten. Ofwel vanuit het hart, ofwel vanuit welbegrepen eigenbelang. Want voor Warm Rotterdam zijn we allemaal (mede)verantwoordelijk voor de armoede problematiek in Nederland. 

Inmiddels hebben Eneco, Evides, Havensteder en de gemeente Rotterdam het keurmerk behaald. De uitrol van het keurmerk is de volgende stap. Daarvoor zoeken we een adviseur die in staat is het keurmerk te positioneren en bedrijven aan te jagen het keurmerk te behalen. Ingangen daarvoor krijgen we via het ambassadeursnetwerk en de keurmerkdragers.  

Wat ga je doen? 

 • Warme acquisitie bij (Rotterdamse) bedrijven om het keurmerk te behalen (minimaal 10 in 2022)
 • Onderhouden van het Rotterdams stakeholdersnetwerk  
 • Bijdragen aan campagnes en communicatie-uitingen om het keurmerk Warm Incasseren in de markt te zetten
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor bedrijven
 • Met het stakeholdersnetwerk, auditoren en het team Warm Rotterdam landelijke lobby voor het keurmerk versterken

Wat breng jij mee?

 • Tactisch en strategisch vaardig in het verkrijgen van ingang bij bedrijven
 • Ruime ervaring met (project)management
 • Resultaatgericht, flexibel en overtuigend
 • Het doel en de maatschappelijke waarde van het keurmerk Warm Incasseren onderschrijven
 • Bekend zijn met/ingang hebben bij landelijke netwerken gericht op de aanpak van schulden zoals Schuldenlab, Schouders eronder, Geld Fit, Moedige Dialoog ed is een pré
  Bekend zijn met/ingang hebben bij Rotterdamse en landelijke bedrijven(netwerken) is een pré

Wat biedt Warm Rotterdam?

 • Werken in een klein, slagvaardig team
 • 16 uur per week (gemiddeld) gedurende circa 1,5 jaar
 • Salariëring in overleg 
 • Zie voor achterliggende documentatie www.warmrotterdam.nl bij Uit de schulden

Reageren

Stuur je motivatiebrief met cv naar info@warmrotterdam.nl. Voor vragen: ave@warmrotterdam.nl (directeur Warm Rotterdam)