Veel gestelde vragen

Wat is Warm Rotterdam?

Een samenwerkingsverband van ervaringsdeskundigen, maatschappelijke organisaties, sociale ondernemingen en bedrijven die willen bijdragen aan een WarmRotterdam

Wat is een Warm Rotterdam? Een stad waar:

  • mensen die in armoede leven, invloed hebben op hoe armoede wordt aangepakt;
  • mensen die in armoede leven, warm benaderd worden. Met respect, aandacht en betrokkenheid;
  • mensen die in armoede leven, geholpen worden om uit deze armoede te komen en dat geen van de instanties eraan bijdraagt dat armoede verergert;
  • mensen die in armoede leven bij Warmtebronnen terecht kunnen om ‘trajectloos’ bij te komen, actief te zijn en hun talenten te ontwikkelen.
  • waar mensen, organisaties en overheden in de stad werken aan verbetering van de situatie van mensen in armoede en schulden.

Waarom de naam Warm Rotterdam?

We gaan van Arm naar Warm.

Wat doet Warm Rotterdam?

Wat doet Warm Rotterdam? Wij brengen kennis en kunde over leven in armoede van ervaringsdeskundigen en partnerorganisaties die met deze groep te maken hebben over het voetlicht; bundelt de kennis, analyseert en brengt dit met partners een stap verder. Een stap verder betekent dat dit bijdraagt aan de verbetering van de levensomstandigheden van Rotterdammers die in armoede leven. Warm Rotterdam werkt vanuit een aantoonbare bottum-up aanpak.

Waarom helpt de politiek/gemeente niet?

De aanpak van armoede is niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid. Ook werkgevers, incassobureaus en deurwaarders kunnen eraan bijdragen om mensen te helpen die in armoede en/of met schulden leven. Er is nog altijd te weinig begrip voor medeburgers die in de (financiele) problemen zijn geraakt. Het kan iedereen overkomen en daarom zijn een humane benadering en het bieden van hulp een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Hoe kan ik helpen? Zie homepage

Ik heb nog steeds vragen > Neem contact met ons op via info@warmrotterdam.nl of bel een van onze medewerkers.