Media

Koffietijd, Joris Kerstboom, Radio Rijnmond of het Algemeen Dagblad: onze ervaringsdeskundigen vertellen in verschillende programma’s en kranten over de problemen waar mensen in armoede tegenaan lopen. Door hun verhaal worden stereotypen ontkracht en krijgen anderen meer inzicht in wat leven in armoede echt inhoudt. Hieronder zie je een greep uit de media-aandacht.

Doe mee!

Ben je journalist en wil jij aandacht besteden aan armoede of schulden? Help jij met je verhalen mee om van arm Rotterdam een warm Rotterdam te maken? Neem contact met ons op!

In de media

Schuldenaren worden ziek van in hun nek hijgende incassobureaus

Schuldenaren worden ziek van in hun nek hijgende incassobureaus

Steeds meer Rotterdamse huishoudens kampen met forse schulden. Eigen schuld? Lang niet altijd. Schuldeisers en incassobureaus die boete op boete stapelen, dragen bepaald niet bij aan de oplossing. Kap daarmee, zegt stichting Warm Rotterdam die een keurmerk Warm Incasseren introduceert.

Nog coördinatieproblemen bij hulp aan arme Rotterdammers

Nog coördinatieproblemen bij hulp aan arme Rotterdammers

De gemeente Rotterdam heeft vorig jaar 3.000 huishoudens geholpen om grip te krijgen op hun schulden. Dat moeten er dit jaar 6.000 worden. Vooral het vinden van Rotterdammers met schulden is een uitdaging, door bijvoorbeeld schaamte en taboe. Daarnaast moet er nog...