Warm Incasseren wordt Keurmerk Geldzorgenbewuste organisatie

Het keurmerk Warm Incasseren is opgevolgd door het landelijke Keurmerk Geldzorgenbewuste organisatie (Gbo). Door het keurmerk te behalen nemen bedrijven hun verantwoordelijkheid voor hun medemens met geldzorgen.

Keurmerk Geldzorgenbewuste organisatie

Het keurmerk Gbo is de opvolger van het keurmerk Warm Incasseren van Warm Rotterdam. Naast Warm incasseren gaat het keurmerk ook over Warm werkgeverschap. Het keurmerk is er voor álle publieke en private organisaties die incasso (laten) uitvoeren en personeel hebben. Bij maar liefst 62% van de bedrijven in de regio Rijnmond werkt personeel met geldzorgen. Woningcorporaties Havensteder, Hef Wonen, Hof Wonen, waterbedrijf Evides, de gemeente Rotterdam en energiebedrijf Eneco hebben het keurmerk inmiddels behaald.

Bedrijven die zich actief inzetten om de schuldenlast van werknemers en klanten te verminderen komen in aanmerking voor het keurmerk Gbo. Zij ontvangen het keurmerk nadat zij de audit voor normen voor warm incasseren en warm werkgeverschap met goed gevolg hebben afgerond. De normen gaan over beleid en communicatie, personeelszaken, incassoprocessen en het klantcontact. Het keurmerk is ontwikkeld met ervaringsdeskundigen. Want zij weten hoe het is om met schulden te leven en hoeveel stress de opeenstapeling van incasso’s geeft. Ook weten zij wat helpt.

Lees alles over het nieuwe Keurmerk Gbo.

‘Warm incasseren helpt
de stad vooruit’

De financiële gevolgen van de coronacrisis worden steeds groter. Voor de barman met een nulurencontract. Voor de kapper, schoonmaker, zzp’er en fabriekswerker. Het aantal mensen dat niet meer aan hun betalingsverplichtingen kan voldoen, dreigt toe te nemen. In Rotterdam werkt Warm Rotterdam aan het Keurmerk Warm Incasseren. Lees meer!

Faircasso: pionier in sociaal verantwoord incasseren

Faircasso bestaat nu vijf jaar en groeit aanzienlijk. ‘Aanvankelijk werd er lacherig over ons gedaan’, vertelt directeur Jaime Jorba Bos. ‘Een sociale incasso-organisatie, die mensen begeleidt bij het betalen van hun schuld in plaats van zoveel mogelijk kosten door te belasten en op een agressieve manier de druk op te voeren? Lees meer!