Jij doet er toe

Urgentie

Er wordt veel over in plaats van met Rotterdammers die in armoede leven gesproken. Dat is ook één van de oorzaken dat de problematiek in Rotterdam zo groot is. De reguliere aanpak van armoede werkt onvoldoende, dat blijkt uit de cijfers.

Ambitie

Een podium voor Rotterdammers die in armoede en schulden leven. Om hun verhaal te vertellen en deskundigheid te delen. Rotterdammers die in armoede leven hebben invloed en zeggenschap over de inhoud en koers van het programma; toetsen beleid en brengen voor hen werkzame ideeën en oplossingen in.

Bij onze gesprekken met de politici, ambtenaren en bestuurders zijn ervaringsdeskundigen aanwezig. Dit omdat wij transparantie over ambtelijke en bestuurlijke keuzes belangrijk vinden. Zodat de stad begrijpt wat er gebeurd.

 

Warmtebronnen

Er zijn vele warmtebronnen in de stad die betekenisvol zijn voor mensen die in armoede leven. Omdat Rotterdammers er zonder voorwaarden op adem kunnen komen, hun talenten ontdekken en ontwikkelen. We dragen er aan bij dat de waarde van deze plekken voor Rotterdammers erkend wordt.

Aanpak

• In beeld brengen welke warmtebronnen er zijn én die over het voetlicht brengen bij Rotterdammers en bij de gemeente
• Realiseren van een fonds dat warmtebronnen meerjarig financiële ondersteuning biedt
• Pleiten voor de erkenning van de voorinvestering van deze ondernemingen gericht op de instroom van mensen naar werk én uit de bijstand. Deze voorinvestering wordt nu niet (financieel) erkend door reguliere opleiders (MBO ed), reïntegratiebedrijven en de gemeente.

Verhalen

Warm Rotterdam zoekt Warme Meedenkers

Warm Rotterdam zoekt Warme Meedenkers

Warm Rotterdam is op zoek naar ervaringsdeskundigen met kennis en ervaring over leven in armoede en/of met schulden. Wil je je kennis en kunde delen bij onze bijeenkomsten of digitaal adviseren?

Lees meer
Eigen schuld

Eigen schuld

Debby Lost werd geraakt door de verhalen uit haar omgeving en zette ze op papier.

Lees meer
WARM gesprek met Jaime

WARM gesprek met Jaime

“Inmiddels hebben bijna 2 miljoen Nederlanders serieuze financiële problemen. Het neemt epidemische vormen aan. Dan kun je als incassobureau niet meer zeggen: ik dien mijn opdrachtgever en verder doe ik niks.”

Lees meer
Beata Elistrina van Raemdonck

Beata Elistrina van Raemdonck

“Arm zijn is slecht voor het milieu.”Je bent gedwongen om goedkope producten aan te schaffen, die zijn vaak niet duurzaam. Ik besteed veel tijd aan boodschappen doen.

Lees meer