Hoe is het om te leven van 50 euro per week? De organisatie WARM Rotterdam wil dat Rotterdamse raadsleden dat de komende tijd zelf ervaren.

WARM Rotterdam is een initiatief van de Pauluskerk, dat volgens eigen zeggen wordt gedragen door een groeiende groep Rotterdammers. De organisatie wil de oorzaken en oplossing van armoede zichtbaar maken en plannen maken en uitvoeren om armoede aan te pakken.

Ruim 80 duizend Rotterdammers leven √≥nder de armoedegrens, een deel daarvan kampt met ernstige schulden of loopt het risico in de schulden te komen. Om te laten zien hoe het is om van heel weinig geld te leven, roept WARM raadsleden op om zelf van 50 euro per week te proberen te leven.
Lees ook: Rotterdam wil met nieuwe aanpak taboe op schulden doorbreken
“Een op de vier kinderen groeit in armoede op in Rotterdam” zegt initiatiefneemster Annemieke van Egeraat van WARM Rotterdam.

“Het gaat heel goed met Rotterdam, het ontwikkelt zich en er willen veel mensen naar toe, dus ik denk dat we samen wel wat meer kunnen doen voor de mensen die in armoede leven.”

Drie raadsleden doen tot nu toe mee en gaan dus in de week van 16 oktober daadwerkelijk een week lang boodschappen doen van 50 euro. Het gaat om Ellen Verkoelen van 50PLUS Rotterdam, Jeroen Postma van GroenLinks en Tjalling Vonk van de ChristenUnie-SGP.

Bron: Rijnmond nieuws