In dit filmpje komt Wouter Vos van de Rebelgroup aan het woord. Hij vertelt over het Rikxplatform. Dat is een platform waar sociaal ondernemers en bedrijven met een SROI verplichting elkaar kunnen vinden. De sociaal ondernemers kunnen op dit platform hun projecten presenteren en hierbij aangeven welk bedrag zij nodig hebben om te starten. Bedrijven met een SROI verplichting kunnen vervolgens op het Rikxplatform investeren in deze projecten.

Op die manier snijdt het mes aan twee kanten en kunnen sociaal ondernemers die via scholing en werk de kansen van mensen die moeilijk aan een baan komen vergroten, dit doen dankzij de investering van bedrijven. Deze bedrijven investeren in maatschappelijke impact en ze kunnen deze investering op het Rikxplatform één op één afschrijven van hun SROI verplichting.

Voor Warm Rotterdam een reden om hier aandacht aan te besteden. De Rikx is een oplossing voor alle bedrijven die hun SROI verplichting niet (volledig) zelf kunnen of willen invullen of voor bedrijven die serieus impact willen maken. De sociale ondernemers op het Rikxplatform kunnen namens deze bedrijven mensen scholen, uit de schulden halen en aan een baan helpen!

Op dit moment is de Rikx nog een pilot in de gemeente Rotterdam. Bedrijven kunnen zich melden om te investeren: er zijn nog verschillende projecten van sociaal ondernemers op het platform die investeerders zoeken.

Meer informatie: www.rikxplatform.nl