Ellen Abbenhuis: ‘Ik ben trots dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten’

Jurriën Hup: ‘Dat ik nu anderen kan helpen geeft me veel voldoening’

Het is code rood voor mensen die in armoede leven

Anniek Veenhof helpt lotgenoten met voorbeeldbrieven

Warm Rotterdam brengt een beweging op gang om de bewustwording over leven in armoede en schulden te vergroten en samen duurzame oplossingen te bedenken. Wil je ook meedoen en in beweging komen? Dat kan als:

Warme Meedenker >

Als ervaringsdeskundig deel je kennis en ervaringen. Waar loop je tegenaan in de strijd om uit de armoede en uit de schulden te blijven? Waar zit het systeem telkens in de weg? Wat is er nodig en wat vooral niet? Sluit aan en vertel het ons! Denk en praat mee, deel je ervaringen. Wij zijn op zoek naar zoveel mogelijk mensen die ons adviseren. Je leert gelijkgestemden kennen, je voelt je gehoord en er is zorg en steun voor elkaar. Kijk hier welke rol het best bij je past.

Warme bondgenoot >

Wil jij met je organisatie, sociale onderneming of bedrijf samen een vuist maken en de bewustwording over armoede en schulden vergroten, aanpakken ontwikkelen, de lobby inzetten en agenderen? Meld je bij Warm Rotterdam en we onderzoeken hoe we samen een vraag of een idee verder kunnen brengen.

Warm ondernemerschap >

Laat jouw organisatie certificeren voor het Keurmerk Warm Incasseren. Breng het keurmerk bij zoveel mogelijk bedrijven onder de aandacht en daag hen uit het keurmerk te behalen. Deel je bedrijvennetwerk of introduceer ons. Zo brengen we samen de schuldenlast van 25.000 Rotterdamse gezinnen terug. Waarom is het Keurmerk Warm Incasseren zo belangrijk? Lees waarom bedrijven het keurmerk behalen.

Warm werkgeverschap > 

Waarom is het toch zo moeilijk om Rotterdammers die weer aan het werk willen, na lange tijd, te laten instromen? Denk mee en deel je kennis om bedrijven te inspireren en te ondersteunen om beter aan te sluiten bij wat werkzoekenden nodig hebben. Lees hier meer over ons project Passend Werk. Zie ook het platform Moedige Dialoog.

Donateur >

Warme financiële steun kunnen wij altijd gebruiken. Zie hier hoe je ons financieel kan steunen.

Steun je ons gedachtegoed en onderschrijf je onze ambities? Volg ons dan via onze social media kanalen en LIKE ons.

 

De uitgangspunten van Stichting Warm Rotterdam

Luister naar het interview met Annemarieke van Egeraat, directeur van Warm Rotterdam

Stichting wil stop op prijsstijgingen in Rotterdamse supermarkten

Luister naar het interview met Annemarieke van Egeraat, directeur van Warm Rotterdam

Campagne Rotterdam slaat terug tegen armoede

Warm Rotterdam laat opnieuw van zich horen in de strijd tegen armoede in onze stad. Dat doen we met ervaringsdeskundigen, talrijke initiatieven en partners. Maar ook met beklijvende campagnes, zoals de 50 Euro Challenge in 2019 en nu met trots onze nieuwe campagne:
ROTTERDAM SLAAT TERUG TEGEN ARMOEDE.

Actueel

Warm Rotterdam zoekt senior adviseur (24 uur per week)

Warm Rotterdam zoekt senior adviseur (24 uur per week)

Warm Rotterdam zoekt een senior adviseur voor 24 uur per week. Als adviseur werk je samen met (communities van) ervaringsdeskundigen en informele organisaties die dicht bij bewoners staan. Dit netwerk is de basis van Warm Rotterdam. Je onderhoudt, versterkt dit netwerk en bouwt het verder uit.

Lees meer
Consultatieversie Deltaplan Armoede – Een oproep uit de stad

Consultatieversie Deltaplan Armoede – Een oproep uit de stad

Warm Rotterdam riep de stad tijdens de Warmtetop (20 november 2023) op om amendementen in te dienen in aanvulling op het vastgestelde beleidskader ‘Rotterdam voor iedereen’. Wat zeggen Rotterdammers over wat er gedaan moet worden aan armoede in de stad? Dat leverde vele amendementen en tips op, bovenop al eerder gedane aanbevelingen in diverse rapportages en brieven aan het stadsbestuur. De bundeling van al deze kennis uit de stad lees je in het concept Deltaplan Armoede – Een oproep uit de stad.

Lees meer
Flyer voor gedupeerden Toeslagenschandaal

Flyer voor gedupeerden Toeslagenschandaal

Bent of kent u een gedupeerde van het Toeslagenschandaal? Let op, er is haast geboden! Er zijn drie groepen voor wie de einddata voor het aanvragen vóór 1 januari of op 2 januari 2024 ligt. Breng de einddata voor het aanvragen dan zo snel mogelijk onder de aandacht. Deel bijvoorbeeld onze flyer in uw netwerk.

Lees meer